RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skandia-sjef funnet død

Sist oppdatert:
En av Skandias toppsjefer, Jan Wangärd (45), er funnet død på et hotellrom i Stockholm. I vesken hans lå originaldokumenter om bonusutbetalinger.

Søndag sjekket Jan Wangärd inn på luksushotellet Elite Hotel Plaza i Stockholm. Tirsdag åpnet en av hotellets rengjøringsansatte døren – og fant ham død. 45-åringen hadde hengt seg på hotellrommet.

I vesken hans fant politiet originaldokumenter om utbetalinger av bonuspenger. Dokumentene var undertegnet Ola Ramstedt, skriver Aftonbladet.

Den svenske storavisen nevner ikke den avdøde toppsjefens navn, men det gjør Skandia selv i en pressemelding onsdag.

Med i konsernledelsen
«Jan Wangärd døde brått tirsdag. Jan Wangärd var ved sin bortgang bostatt i Mexico City, som sjef for Skandias Latin-Amerika-divisjon samt medlem av konsernledelsen», heter det i pressemeldingen.

Politiet mener at det ikke ligger noe kriminelt bak dødsfallet.

Hadde bonusavtale
Den tidligere toppsjefen kom til det skandalerammede konsernet allerede i 1979 og har hatt flere topposisjoner innen ulike virksomhetsområder.

Han var en av de omkring 80 personene som var omfattet av de sterkt kritiserte bonusprogrammene.

Politiet har undersøkt hotellrommet og beslaglagt mannens eiendeler og en bærbar PC. I hans veske lå en mengde originaldokumenter som omhandler Skandias interne forhold.

Personaldirektør Ola Ramstedts signatur står på avtalene om bonusprogrammene - og beløpene på utbetalingene er oppført, skriver Aftonbladet.

Var ikke mistenkt
Noe avskjedsbrev har politiet ikke funnet. Dødsfallet etterforskes likevel av stockholmspolitiet.

Wangärd har tidligere ikke vært blant de mistenkte i Skandia-saken.

- Han tilhørte de som har deltatt i ett av disse bonusprogrammene. Det er den eneste koblingen til utredningen jeg kan se i dag. Han har ikke vært interessant, sier leder for granskingskomisjonen, Christer van der Kwast.

- Var trygg og glad
Skandias tidligere finanssjef Ulf Spång, som ble arrestert i forrige uke sier til Aftonbladet:

- Det er et sjokk for meg. Han var en stabil, glad, trygg og utadvendt person. Det er ubegripelig. Jeg kjente ham ikke så godt, men vi jobbet jo sammen i noen år.

Skandias administrerende direktør Hans-Erik Andersson kommenterer det tragiske dødsfallet på følgende måte:

- Jan Wangärd var en god venn, en inspirerande arbeidskamerat og en kompetent leder. Hans brede og dype kunneskaper om forsikringsbransjen har vært til stor nytte for Skandia, skriver Andersson på Skandias nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere