*Nettavisen* Nyheter.

Skaper røre i OL-byen

Foto: Inge Mørland / Sjømannskirken

Siden OL-ilden ble tent er 300 liter vaffelrøre og 250 liter ertesuppe gått med til å mette gulltørste nordmenn, kongelige og idrettskjendiser i den norske sjømannskirken i Pragelato.

23.02.06 10:39

I snart to uker har de ansatte ved den midlertidige sjømannskirken i Pragelato stått på hodet for å hjelpe, mate og varme gullhungrige nordmenn. Verdens første og eneste sjømannskirke i de italienske alpene har blitt et populært møtested for norske OL-turister. Til nå har over 2500 tilreisende nordmenn vært innom kirken.

Se bildekarusell nederst i saken

Ber for gull
Men selv med Gud på sin side, har ikke alle de norske drømmene om gull gått i oppfyllelse.

Men prosjektleder for OL-kirken, Asbjørn Vilkenes, fortviler ikke. Han er strålende fornøyd med norsk OL-innsats og oppmøtet i kirken.

- Noen har nok kommet for å be om bedre resultater, sier Vilkenes til TV 2 Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Kongen kom
Og det har ikke manglet på storfint besøk i kirken. Både Kong Harald og Kronprins Haakon har fått smake de sagnomsuste vaflene til husmor Åshild Vilkensen. Flere norske gullkandidater, som Marit Bjørgen og Liv Grete Skjelbreid Poiree, har også vært innom.

Onsdag var det direktesending med NRK fra kirken. Og på fredag kommer kirkeminister Trond Giske på besøk.

- Vi er åpne for alle. Målgruppen vår er nordmenn på reise i utlandet. Her nede fyller vi kirken med alt fra idrettsutøvere og tilskuere, til journalister og støtteapparat, sier Vilkensen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Inge Mørland / Sjømannskirken

Gratis
Tilbudet sjømannskirken kommer med er 100 prosent gratis. Men dersom folk ønsker å legge igjen noe i kollekten, tar kirken villig i mot.

- Det koster en god del for oss å være her. Men vi har heldigvis gode sponsorer. Vi har en tradisjon med å være til stede under OL. Første gang var for ti år siden, i OL i Atlanta. Vi har etablert et godt samarbeid med idrettsbevegelsen. Da Kongen var på besøk søndag, overbar han signering av en samarbeidsavtale mellom Sjømannskirken og Idrettsforbundet, sier Vilkensen til TV 2 Nettavisen.

- En møteplass
I tillegg til vaffelsalg og ertesuppe, kan besøkende se NRKs OL-sendinger direkte, surfe på internett eller ta en stille stund.

- Ingenting er bedre enn at kirken blir en møteplass for folk, sier prosjektlederen.

Kommende fredag holdes det holdegudstjeneste. Sjømannskirken har da fått låne en lokal katolsk kirke.

- Er det noen som har blitt så revet med at de har bedt om å få gifte seg hos dere?

- Nei, vi har ikke hatt noen forespørsler om det. Men noen har spurt om å få komme tilbake til sommeren, sier Vilkensen.

Men giftelystne vil bli skuffet, skulle de satse på noe slikt. For sjømannskirken i Pragelato har ikke vigselsrett. Dessuten pakkes alt sammen når OL-ilden slukkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.