RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters/Kyodo)

Skar opp magen i protest

Sist oppdatert:
En kvinne prøvde å begå rituelt selvmord på samuraivis utenfor boligen til statsministeren tirsdag. Tilstanden er kritisk.

Den 50 år gamle husmoren fra Nagano skar opp magen, halsen, venstre håndledd og begge overarmene med en liten kniv mens sikkerhetsagenter prøvde å overtale henne til å komme ut av bilen sin foran statsministerboligen, sier en polititalsmann til Associated Press.

- Hun begikk harakiri, sier han.

Harakiri, rituelt selvmord, stammer fra tiden da samuraiene var aktive i Japan. Krigerne anså det som ærefullt å ta livet av seg ved å stikke sitt eget sverd i magen dersom de tapte en kamp.

Kvinnen ble sendt til sykehus i ambulanse.

Polititalsmannen sier hun hadde med seg pamfletter med kritikk av regjeringen til statsminister Junichiro Koizumi. En beskjed var skrevet i sort blekk på pamfletten: «Stopp Koizumis koalisjonsregjering». Det dramatiske selvmordsforsøket skjedde på den første dagen av valgkampen i Japan. 11. september skal japanerne gå til urnene.

Politiet etterforsker saken som forsøk på overtredelse av annen manns eiendom og besittelse av ulovlig våpen. Kvinnens ektemann skal ha forklart politiet at hun hadde vært psykisk ustabil den siste tiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere