RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker døde på nett

Sist oppdatert:
Fortvilte pårørende søker nå desperat etter sine kjære etter skolemassakren på Virginia Tech.

Familie og venner leter etter livstegn fra kjente som befant seg på Virginia Tech i Sacksburg, USA, under massakren mandag morgen lokal tid. Enormt mange bruker nettet. Nettsamfunnet Facebook har hittil 390 forskjellige grupper, som omhandler tragedien.

Listene vokser
Flere av gruppene og forumene er opprettet for å gi elever muligheten til å melde fra om at de lever, hvem som ligger skadet på sykehus, eller bekrefte navn på de som er døde.

Se video på

TV 2 Sumo:

- Han skøt personen ved siden av meg
Nordmann ble øyenvitne
Gerhard Helskog rapporterer: - Et universitet i sorg
Verste skytedrama noensinne
Sjokkerte studenter
33 døde i skolemassakre

Oppfordringene lyder «Kjenner du en student som er bekreftet død? Før opp navn her», og listen vokser for hvert minutt.

- Min romkamerat fant akkurat ut at han mistet en veldig nær venn, Mary Read. Be for henne og hennes familie i kveld, tusen takk, skriver en av studentene.

- Vet noen noe om Laureun McCain, kan dere være så snille og si fra til meg. Familien hennes vil sette stor pris på dette, skriver en annen.

Gir livstegn
I gruppen «I'm OK at VT» kan studentene som kom helskinnet fra massakren gi livstegn til venner og familie rundt om i verden. Her legges det inn navn fortløpende.

- Eric Duvall lever, bekreftet fra hans facebook, skriver en medstudent som nettopp har fått melding av en kamerat om at han har det bra.

- Jeg leter etter en venn som jeg vet var i bygningen da skytingen startet. Hvis noen vet hvor Julia Pryde er, vær så snill og si fra. Familien hennes har ikke fått noe informasjon, bortsett fra at de vet at hun befant seg der, og de prøver desperat å få tak i henne, skriver en av de pårørende på nettsiden «God Bless Virginia Tech»

Her oppdateres også stadig listen over døde studenter og lærere. Skolens fotballag «The Hokies» får også stadig inn kondolanser på sin MySpace-side. Besøk «The Hokies» her.

33 personer drept
Det hersket lenge usikkerhet omkring antall drepte etter skyteepisodene på et internat og på en forelesningssal på Virginia Tech i Blacksburg mandag morgen lokal tid. Ifølge de siste meldingene skal 33 personer - inkludert gjerningsmannen - være drept i massakren. I tillegg er en rekke personer skadet.

Gjerningsmannen er hittil ikke identifisert.

Studenter ved universitetet er i sjokk og sorg etter den ufattelige tragedien, som bildekarusellen nedenfor viser:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere