RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Søker tilflukt i norsk ambassade

To opposisjonelle som er ettersøkt av politiet i Aserbajdsjan, er gitt opphold i den norske ambassaden i Baku. Myndighetene i landet protesterer.

De to søkte tilflukt i ambassaden da politiet begynte å arrestere opposisjonelle som mistenkes for å stå bak de voldsomme protestene i Baku mot at Ilham Alijev ble valgt til president denne uka. Opposisjonen anklager myndighetene for valgfusk.

– Vi forstår ikke hvorfor de har fått opphold i den norske ambassaden. Jeg snakket med ambassadøren i går og forklarte ham at det ikke er noen fare for deres eller deres familiers liv, sa utenriksminister Vilajat Qulijev til nyhetsbyrået AFP.

- Gjester
Talsmann for Utenriksdepartementet i Norge, Eirik Bergesen, bekrefter overfor NTB at de to har fått lov å overnatte hjemme hos ambassadøren og at det lørdag skulle vurderes om de får bli flere dager.

– Vi regner dem som gjester i ambassaden. De var der i natt, de er der nå og de får bli inntil videre. De har ikke søkt politisk asyl, det er derfor ikke aktuelt for dem å komme til Norge, sier Bergesen.

De to som befinner seg i ambassaden, er en imam som har vært engasjert i menneskerettighetsarbeid, Rauf Arifoglu, og sjefredaktør Ilgar Ibrahimoglu i den viktigste opposisjonsavisa, Jeni Musavat. Begge er aktive i opposisjonspartiet Musavat, ifølge AFP.

Voldsomme opptøyer
En person ble drept og flere titall banket opp av politiet under de voldsomme opptøyene i hovedstaden i det oljerike landet torsdag. Politiet sa at mange av deres folk også ble skadd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere