RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skiftet dialekt etter hjerneoperasjon

(Foto: Shutterstock - Illustrasjon)
Sist oppdatert:
Har du hørt den om engelskmannen som snakket med irsk aksent da han våknet etter hjernekirurgi?

Chris Gregory er født og oppvokst i Sheffield i Yorkshire, og har ingen kjente familiebånd til Irland. Likevel snakket han plutselig med bred irsk aksent da han våknet opp fra en hjerneoperasjon ved Royal Hallamshire Hospital i Sheffield. The Belfast Telegraph bringer nyheten.

Sang «Danny Boy»
Mannen hadde ligget bevisstløs på intensivavdelingen i tre dager før oppvåkningen, og da snakket han med dublinaksent i nesten en halvtime. Da han så kona som sto ved sengekanten utbrøt han:

- You're the fabbest girl I know!

Så fulgte han opp med å synge en versjon av den erkeirske sangen «Danny Boy».

Første tilfellet i Norge
- Jeg skjønte det ikke i begynnelsen, det var så komisk, men det betydde ingenting fordi jeg hadde vært så bekymret for ham under operasjonen, sier kona Mary (36) til The Belfast Telegraph.

Spesialister knytter tilfellet opp mot en medisinsk fenomen kalt Fremmed Aksent Syndrom (AKS), som kan påvirke pasientens kontroll over lepper, tunge og stemmebånd i ekstremt sjeldne nevrologiske tilfeller. Syndromet ble først oppdaget i Norge i 1941 da en ung kvinne som ble skadd under et bombeangrep våknet opp igjen og snakket med tysk aksent.

Hovedpersonen selv husker ingenting av dialektskiftet, men sier til avisa at han nå gleder seg til å dra til Irland for første gang.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere