Gå til sidens hovedinnhold

Skiftet kjønn for orkanpenger

Pengene som skulle ha gått til ofrene av orkanen Katrina, er blitt brukt til mye rart.

Les også:Milliardsvindel etter «Katrina»

Den politiske oppvasken etter orkanen Katrina fortsetter. Innbyggerne i blant annet New Orleans fikk utdelt kredittkort fra krisehåndteringsdirektoratet FEMA for å betale for levekostnader i tiden etter orkanen.

En etterforskningsgruppe utnevnt av den amerikanske kongressen har undersøkt hva som har skjedd med pengene FEMA delte ut, melder nyhetsbyrået AP.

8,6 milliarder brukt feil
Etterforskernes revisjon viser at opptil 8,6 milliarder kroner av disse pengene har blitt brukt på feil formål. Folk har svindlet til seg mer penger ved hjelp av falske personopplysninger, og brukt penger på alt annet enn levekostnader. Funnene til etterforskerne er mildt sagt oppsiktsvekkende.

Ifølge revisjonen har orkanpengene blitt brukt til å finansiere sesongbilletter til fotball, ferier, en kjønnsskifteoperasjon, og skilsmisser.

- Jeg jobber for Katrina-ofre hele tiden, sier skilsmisseadvokat Mark Lipkin i Houston til AP.

- Kast dem i fengsel
Lipkin avviser at hans klienter har betalt med FEMA-kredittkortet, men etterforskerne hevder det motsatte. Flere Katrina-ofre har brukt pengene på skilsmisser, men det finnes enda verre eksempler på misbruk.

Den republikanske representanten Michael McCaul leder komiteen som overser etterforskningen, og kaller pengemisbruket et angrep på amerikanske skattebetalere.

- Påtalemyndighetene burde rettsforfølge disse lovbryterne og kaste dem i fengsel for en lang tid, sier McCaul, ifølge AP.

FEMA sier at de har identifisert mer enn 1.500 tilfeller av svindel etter orkanene Katrina og Rita.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus

Kommentarer til denne saken