RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skiller lag etter utroskap

Sist oppdatert:
Ségolène Royal går fra sin samboer etter 25 år. I tillegg vil hun ta jobben hans.

Se video på TV 2 Sumo: Royal flytter fra samboeren

Det høyreorienterte partiet til den franske presidenten, Nicolas Sarkozy, vant majoriteten av stemmene under andre runde av Frankrikes parlamentsvalg søndag. Men Sarkozys parti, Unionen for en Folkelig Bevegelse (UMP), gjorde et mye dårligere valg enn forventet.

UMP fikk 314 av de 577 setene i nasjonalforsamlingen, mens Sosialistpartiet (PS) fikk 185. Valgoppslutningen lå på 60 prosent.

Trekker seg
Resultatet blir ansett som et lite tilbakesteg for Sarkozy, men det verste slaget var at hans energi- og miljøminister Alain Juppé mistet plassen sin i parlamentet. Dette resulterte i at Juppé trekker seg fra ministerposten.

Etter første runde av valget forrige søndag var det mange som mente at UMP ville få en historisk flertallseier, og det var ventet at sosialistene skulle få rundt 100 seter. Men slik gikk det ikke. UMP går ned fra 359 seter til 314, mens PS går fra 149 til 185 seter.

Lederen for Sosialistpartiet (PS), François Hollande, er svært fornøyd med resultatet og sier det er godt for landet.

- Den blå bølgen som ble forutsett, har ikke skjedd. Den nye forsamlingen vil være preget av mangfoldighet og pluralisme, sier han.

Resultatet ble mottatt med glede etter valgnederlaget for partiets presidentkandidat, Ségolène Royal, tidligere i vår.

Må forlate hjemmet
Men valgrusen vil nok denne uken bli overskygget av nyheten om at Ségolène Royal vil gå fra sin samboer François Hollande, som er leder for PS. Denne uken blir nemlig boken til Royal lagt ut for salg. Her kommer det frem at hennes mann har hatt et forhold, melder BBC.

- Jeg har bedt François Hollande om å forlate vårt hjem, slik at han kan forfølge sin kjærlighetsaffære, noe som har blitt brettet ut i bøker og aviser. Jeg ønsker ham lykke til, sa hun i et intervju i forkant av bokutgivelsen førstkommende onsdag.

Samboerparet har vært sammen i 25 år og har fire barn. Royal har også sagt at hun vil utfordre Hollande for lederstillingen i partiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere