RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skiller siamesiske tvillinger

Sist oppdatert:
Abbigail og Isabelle Carlsen ble født sammenvokst i november. De to siamesiske tvillingene skal snart skilles fra hverandre.

Amerikanske spesialister forbereder seg på operasjonen 12. mai. De to jentene er sammenvokst i brystet og underlivet. Operasjonen er ventet å ta opptil ti timer, melder AP.

Jentene deler lever samt deler av bukspyttkjertelen, tynntarmen, brystbeinet og hjertet. Det vil bli en stor utfordring å skille disse delene fra hverandre, ifølge kirurgene som skal gjennomføre operasjonen.

Lykkeønskninger
Rommet der jentene bor ved Mayo Eugenia Litta Children's Hospital er fylt av lykkeønskninger og over 500 kort fra både venner og ukjente.

- Jeg tror Abby og Belle har rørt en hel del mennesker. Støtten fra folk er kjempeflott, sier moren Amy Carlsen til AP.

- Det er behov for den, sier hun.

250 operasjoner
Siden midten av nittitallet har det blitt gjennomført omkring 250 operasjoner av denne typen, der en eller begge tvillingene har overlevd. Adskillelse av siamesiske tvillinger som er sammenvokst i buken er blant de som er lettest å gjennomføre.

På det meste kan opptil 30 kirurger være involvert i operasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere