RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skilpaddebarnas nye liv

Sist oppdatert:
200 skilpaddebarn sluppet ut i havet

Innbyggere i landsbyen Trisik nær Indonesias hovestad Yogyakarta gjorde søndag sin innsats for å forsøke å redde havskilpaddene i nærområdene da 200 skilpaddebabyer ble sluppet ut til friheten, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

I seks måneder har en lokal miljøorganisasjon utdannet lokale folk som bor langs kysten til å redde skilpaddene mot de mange truende kjøtteterne, både på land og på sjøen.

Ifølge indonesisk lov er det forbudt å jakte, fange eller spise havskilpadder. Men likevel fortsetter mange innbyggere å skade havskupadder på en slik måte at det truer skilpaddenes eksistens.

Gruppen har lært landsbybeboerne å samle egg eller kjøpe egg fra samlere for å redde de. Deretter graver de ned eggene nær de bor, så de kan følge med på klekkingen.

- Til neste generasjon
Så snart ungene er klekket ut, blir de sluppet ut i havet.

- Jeg ønsker at mine oldebarn skal vite hva skilpadder er. Dersom vi fortsetter å spise eggene, vil skilpaddene bli utryddet, sier Khoirun, en av deltagerne i prosjektet.

Han får også støtte fra miljøvernorganisasjonen til å kjøpe egg for å redde dem. Nå bruker den 29 år gamle fiskeren mesteparten av sin tid på å beskytte skilpaddereir og å sette ut nylig utklekkede skilpadder.

- Handelsvarer
Jobben med å omvende landsbybeboerne fra å spise skilpadder til å ta vare på den, skal ha vært vanskelig.

- Problemet er at mange mennesker behandler skilpadder som husholdningsartikler. De ser ikke på dem som beskyttede dyr, sier Lim Wen Sin, som er prosjektkordinator.

I tillegg til kjøttet og eggene, så drepes skilpaddene for skjellet sitt. Det brukes ofte som pynt i huset.

Skilpaddetypen The Olive Ridley er en av verdens minste av de sju artene havskilpadder som fines. De er likevel dem det finnes flest av. Det skal være rundt 800.000 kvinnelige havskilpadder som får unger. De blir rundt 70 cm lange, og voksne havskilpadder veier rundt 45 kilo. Skilpaddene kan leve til de er mellom 50 og 60 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere