RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjebnevalg for Thaksin

(EPA)
Sist oppdatert:
Første valg i Thailand etter militærkupp.

15 måneder etter militærkuppet i Thailand går befolkningen søndag til valgurnene.

Få analytikere tror imidlertid at det tredje valget i løpet av bare to år, i særlig grad vil bidra til å minske den politiske spliden i landet. Analytikere frykter tvert imot et nytt militærkupp om resultatene fører til omfattende protester, ifølge Reuters.

Vil ha Thaksin tilbake
Meningsmålinger tyder på at støttepartiet til den avsatte statsministeren, Thaksin Shinawatra, vil gjøre det godt. Partiet PPP ligger an til å bli det største partiet, men vil trolig ikke få flertallet av de 480 setene i parlamentet.

Partiledelsen har lovet at de vil jobbe for at Thaksin, som lever i eksil i London etter militærkuppet i fjor, skal returnere til det sørasiatiske landet.

Tidligere i år ble partiets hans, Thai Rak Thai, oppløst og samtlige partimedlemmer ble nektet å drive med politikk for en femårsperiode. Likevel er Thaksin fremdeles sentral i det politiske landskapet.

Etterforsker valgfusk
Hæren og dens allierte er ventet å jobbe for en koalisjonsregjering ledet av Demokratene, det største opposisjonspartiet under Thaksins regjeringstid.

Begge de politiske leirene har sagt de vil ta til gatene om de føler uregelmessigheter ved søndagens valg gir motstanderne store fordeler. Stemmekjøp er et økende problem og ifølge avisen The Nation, etterforsker myndighetene nær 160 tilfeller av valgfusk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere