*Nettavisen* Nyheter.

Skjenker iskalde aper fulle

Det er bikkjekaldt i India, og dyrene får spesialbehandling.

Både mennesker og dyr hutrer seg gjennom vinterdagene. I dyrehagen i Lucknow nord i landet tar dyrevokterne sine forholdsregler, forteller NTB-DPA.

Vokterne har utplassert ekstra ovner rundt omkring i parken, og de mest frosne dyrene får massasje med varm olje blandet med sennep og pepper. Apene blir dessuten servert te med en solid støyt rom.

Det skal ha skapt en mer enn alminnelig munter stemning i apehuset. Veterinærer som ikke er tilknyttet dyrehagen stiller seg likevel skeptiske, og sier det er dyrplageri å servere dyrene alkohol selv om hensikten er den aller beste.

Da er det bedre å gi dyrene kheer, en spesiell indisk dessert bestående av melk, ris, nøtter og palmesukker, mener veterinærene. Og apene vil like gjerne ha kheer og kokte egg som te med noe sterkt i, sier talsmenn for dyrehagen.

Løvene og leopardene i Lucknow, som er hovedstad i delstaten Uttar Pradesh, får ekstra rasjoner av kjøtt. Elefantene spiser store mengder poppadum, et flatbrødlignende usyret bakverk laget av bygg og hvete.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag