*Nettavisen* Nyheter.

Skjerper lov mot internettangrep

Den svenske regjeringen vil gjøre det straffbart å angripe internett-sider.

19.02.07 22:18

I et lovforslag foreslår den svenske regjeringen tiltak mot internett-kriminalitet. Fra 1. juni skal det bli straffbart blant annet å lamme hjemmesider gjennom å sprenge serverens kapasitet, melder nyhetsbyrået TT.

Etter det Nettavisen får opplyst er lovforslaget myntet på såkalte DDoS-angrep (Distributed Denial of Service), en teknikk for å konsumere all tilgjengelig båndbredde på et nettverk eller nettserver. Et slikt angrep sluker alle ressursene på offerets system.

I sommer ble politiets hjemmeside slått ut av et slikt internettangrep. Etter alle solemerker var angrepet en reaksjon på en razzia mot fildelingsnettstedet The Pirat Bay. Angrepet er fortsatt under etterforskning. Ingen er så langt siktet i saken.

Også hjemmesiden til den svenske regjeringen og departementene har opplevd slike angrep, men denne saken ble henlagt. Det har ikke vært mulig å finne ut hvem som sto bak, ifølge TT.

I begge tilfellene skjedde angrepene gjennom et svært stort antall oppkoblinger på hjemmesidene i løpet av kort tid. Uansett om det skjer manuelt eller automatisk skal slike handlinger heretter være straffbare, forutsatt at formålet er å lamme tjenesten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.