RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjerpet sikkerhet rundt Madeleine

Sist oppdatert:
Sikkerheten rundt prinsesse Madeleine er skjerpet etter kidnappingen av Siba-arvingen Fabian Bengtsson. Lørdag fikk Madeleine doblet antallet Säpo-vakter.

Det svenske kongeparet skal være svært bekymret for sikkerheten rundt sine barn etter kidnappingen av Bengtsson, og har reagert kontant.

- Hvis Silvia hadde fått bestemme, måtte både Carl Philip og Madeleine holdt seg hjemme. Men hun skjønner at det ikke er mulig, de må få leve også, sier en kilde til Aftonbladet.

Sikkerheten rundt de to yngste kongebarna ble skjerpet allerede da millionærsønnen Erik Westerberg ble kidnappet. Da ble Carl Philip og Madeleine for første gang regelmessig voktet av sikkerhetsvakter. Tiltakene er ytterligere forsterket etter den siste kidnappingen.

Politiet gjennomsøkte
- Etter en slik hendelse ser vi på forholdene, hvordan det påvirker trusselbildet, og vurderer sikkerhetstiltakene. Men hva det resulterer i, kan jeg selvsagt ikke kommentere, sier Anders Kassmann, som leder Säpo-avdelingen som driver med personbeskyttelse.

Lørdag var prinsesse Madeleine på fest på in-stedet Kharma med kjæresten Jonas Bergström. Før paret ankom ble lokalet gjennomsøkt av politiet. Gjennom kvelden ble prinsessen voktet av fire Säpo-vakter, dobbelt så mange som vanligvis.

Fire Säpo-vakter
Tre av mennene var plassert rundt Madeleines bord, mens fjerdemann hele tiden holdt seg tett ved prinsessens side.

- Madeleine er ikke like vant til å ha politibeskyttelse som Victoria, og synes det er anstrengende. Men samtidig er hun ikke dum, og skjønne at det må være slik som dette akkurat nå, forteller en av Madeleines venner.

Like etter klokken 03 søndag morgen ble Madeleine og Jonas Bergström ført raskt ut av utestedet, gjennom en sideinngang og rett inn i en ventende Säpo-bil.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere