*Nettavisen* Nyheter.

Skjønnhetens forbannelse

Anna Nicole er bare en av mange Playboy Playmates som døde før de fylte 50.

19.02.07 07:45

Bilulykker, overdoser, drap, flyulykker. Flere Playmates har dødd tidlig, noen også brutalt. Det er fortsatt uklart hva Smith døde av.

Mange døde
- Det er trist at vi har mistet så mange jenter, sier Peter Gowland til AP. Han og hans kone fotograferte en rekke midtsider for Playboy på 1950- og -60-tallet.

I 1968 fotograferte han Paige Young. I 1974 døde hun av overdose. Han fotograferte også Jayne Mansfield, som døde i en bilulykke i 1967. Hun ble 34 år gammel.

Mansfield var et av 1950-tallets store sex-symboler. Hun kastet glans over en rekke Hollywod-filmer med sitt platinablonde hår, timeglassfigur og sjenerøse utrigninger. Hun vant en Golden Globe og Theatre World Award for sine tidlige prestasjoner på lerretet og teaterscenen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Store nyheter

- Det er en forbannelse å være vakker, sier Gowland.

Over 600 kvinner har pryder Playboys midsider siden magasinet begynte å komme ut på 1950-tallet.

Kvinnene har levd sitt liv i og utenfor rampelyset, men Playboys store nedslagsflate har gjort deres død til store nyheter.

Sjalusi og drap
Før Smith skapte Dorothy Stratten overskrifter da hun døde bare 20 år gammel. Bare få måneder etter at hun ble Playmate of the Year i 1980, ble hun drept av sin sjalu ektemann.

Paul Snider tok æren for Strattens berømmelse. Hans gjentatte sjalusiutbrudd og kontrollerende adferd fikk Hugh Hefner selv til å oppfordre Stratten til å bryte med Snider. Han skal ha kalt Snider for en «svindler og en hallik». Snider gikk så langt som til å hyre en privatetterforsker til forfølge Stratten.

Playboys grunnlegger, Hugh Hefner, sier han og flere andre aldri kom over Strattens død. Magasinet trykket en egen hyllest til henne, og Mariel Hemingway spilte Stratten i en av flere filmer som ble laget om hennes liv.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ulykker og overdoser

I 1977 var Eve Meyer en av over 550 dødsofre da to fly kolliderte på rullebanen på Tenerife. 46-åringen hadde prydet midtsidene i 1955. I 1997 ble Ellen Louise Maligo funnet drept i Coral Springs.

Marilyn Monroe var ikonet over alle. Hun var avbildet på omslaget av Playboys aller første nummer. 36 år gammel døde hun i 1962 av en overdose sovetabletter.

Tony Crews, Carol Willis og Playmate of the Year i 1970, Claudia Jennings, ble alle drept i bilulykker på 1960- og 1970-tallet. Alle var i 20-årene. Willy Rey var 23 da hun døde av en overdose i 1973.

28 år gamle Elisa Briges døde i 2002 etter å ha bli funnet livløs i sengen. Playboy sier hun døde av naturlige årsaker, men obduksjonsrapporten fastslår at hun døde av overdose.

- Savner deg, Vicki

Klikk på bildet for å forstørre.

- Noen drikker for mye sprit og tar for mye narkotika, akkurat som den øvrige befolkningen, sier tidligere Playboy-redaktør Gretchen Edgren. Hun er forfatter av boka «The Playmate Book: Six Decades of Centerfolds.»

På Playboys nettsider er det satt opp en egen minneside til ære for Smith. En skriver fotograf Gary Cole sin siste hilsen til Anna Nicole under hennes egentlige navn, Vicki:

«Kanskje Billy Joel burde skrive en oppfølger til sangen «Only the Good Die Young» og endre det siste ordet til «Beautiful». Vi kommer til å savne deg, Vicki.»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.