*Nettavisen* Nyheter.

Skjøt løve - tvinges til å stenge tannlegekontor

ENGASJEMENT: Protester tvinger tannlege til å stenge mottaket. Foto: Glen Stubbe (Ap)

Utenfor tannlegekontoret har folk satt opp kosedyr og blomster for å hedre minnet av den 13 år gamle løven.

30.07.15 12:45

HWANGE (NTB-AFP-Reuters): To menn er tiltalt for ulovlig jakt i Zimbabwe etter at en amerikansk jeger drepte den høyt elskede løven Cecil. Løvedrapet har skapt sinte protester.

Den aller mest kjente løven i Zimbabwe ble tidligere denne måneden lokket ut av Hwange nasjonalpark med lokkemat – og drept.

En tannlege fra USA, Walter James Palmer, utpekes som den som skjøt Cecil, og han skal angivelig ha betalt to personer 50.000 dollar for jakten.

Tannlegen har måtte stenge kontoret sitt etter trusler. Facebook og Twitter preges av en rekke sinte meldinger. Og utenfor lokalene har flere satt opp kosedyr og blomster for å hedre minnet av den 13 år gamle løven.

Må møte i retten

Den profesjonelle jegeren Theo Bronkhorst og den lokale grunneieren Honest Ndlovu. De to må møte i retten onsdag tiltalt for krypskyting.

– De hadde ingen tillatelse eller kvote for å rettferdiggjøre at de skjøt løven, og derfor er de ansvarlig for den ulovlige jakten, uttaler zimbabwiske nasjonalparkmyndigheter.

FRITT VILT: Tannlegen Walter Palmer opplever nå å være fritt vilt i nettavisene og på sosiale medier. Her er noe av det som er blitt postet om saken:


Bekymret

Palmer, som skjøt Cecil med pil og bue, har forlatt Zimbabwe, men er også anklaget for å jakte uten tillatelse. Amerikanske viltmyndigheter er også bekymret som følge av løvedrapet. – Vi samler for øyeblikket informasjon om saken og vil bistå zimbabwiske tjenestemenn med det de ber om, heter det derfra.

Sinne

Selv uttaler Palmer at han stolte på ekspertisen til de lokale guidene for å sikre at jakten var lovlig. – Jeg beklager. Jeg hadde ingen anelse om at løven var en kjent, lokal favoritt, sier han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.