RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt feil mann - sendt på ferie

Sist oppdatert:
Fredag var han involvert da Jean Charles de Menezes ble skutt ved en feiltakelse i London. Nå er politimannen sendt på lønnet ferie sammen med familen.

Metropolitian-politiets sjef, Sir Ian Blair, skal personlig ha godkjent ferien til en av politimennene som var involvert da den brasilianske elektrikeren ble skutt, skriver BBC på sine hjemmesider.

- En politimann har fått dekket et avbrekk, slik at han og familen kunne komme seg bort fra hjemmet litt, bekrefter en talsmann ved Scotland Yard.

Protester
En av de tre andre politimennene som deltok da tragedien skjedde, skal allerede ha reist på ferie.

Det skjer samtidig med at Jean Charles de Menezes' slektninger og venner fortsetter å gå i protesttog i hjembyen hans, Gonzaga i Brasil.

Tidligere har de båret bannere med tekster som «Beklagelser er ikke nok».

Nå ber de om at det blir gjort arrestasjoner i etterkant av dødsfallet, og de har også kontaktet advokat for å se på mulighetene for å gå rettens vei.

Flys hjem
I dag blir 27 år gamle de Menezes fløyet til Brasil. Den britiske politikommisjonen for klagesaker (IPCC) etterforsker saken.

Det var fredag i forrige uke at politiet fulgte etter Jean Charles de Menezes fra hjemmet hans. Fordi han nektet å stoppe, ble han til slutt skutt sju ganger i hodet og en gang i skuldra på Stockwell t-banestasjon.

Politiet gikk raskt ut og sa at han hadde forbindelse til den siste tidens terroraksjoner i London. Men på lørdag beklaget de hele hendelsen og frikjente den brasilianske elektrikeren for all terrormistanke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere