RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt mot bilen til opposisjonsleder

Foto: ATTA KENARE (AFP)
Tidligere presidentkandidat ble beskutt under en kjøretur i Iran.

Tidligere presidentkandidat og opposisjonsleder Mehdi Karroubi deltok på en religiøs seremoni i byen Qazvin fredag, da bilen han satt i ble beskutt.

Karroubi ble ikke skadd i skytedramaet. Hendelsen skjedde like etter at Karroubi forlot en bygning som var omringet av en sint mobb som kastet steiner.

- Rundt 500 basiji-soldater (milits) og innbyggere fra nærliggende landsbyer omringet stedet der han befant seg og angrep bygningen med steiner, melder Karroubis nettsted Sahamnews.org, ifølge BBC.

Karroubi var presidentkandidat under valget i Iran 12. juni i fjor, og har vært en av dem som har anklaget myndighetene for valgfusk.

Sammen med opposisjonsleder Mir Hossein Mousavi, som var president Mahmoud Ahmadinejads hovedmotstander under valget, har Karroubi arrangert en rekke demonstrasjoner i tiden etter det omstridte valget.

Opposisjonslederne har blitt en voksende bekymring for prestestyret i Iran, som opplever enormt press fra en ung, utdannet befolkning som krever forandring i landet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere