RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt mot israelske jagerfly

Sist oppdatert:
Det syriske militæret åpnet ild mot israelske jagerfly som skulle skremme landets president.

Israelernes jakt på den kidnappede soldaten har tatt en ny, uventet vending. Nyhetsbyrået AP meldte tidligere i dag at Israel sendte to jagerfly inn i Syria. Flyene fløy lavt over sommerhuset til Syrias president Bashar Assad.

En talsperson for Syrias informasjonsdepartement sier i kveld at landets luftforsvar åpnet ild mot jagerflyene og skremte de vekk.

- Overflyvingen av to israelske jagerfly er en aggresiv handling og en provokasjon, sier en talspersonen til syrisk TV.

Kilder i den israelske hæren sier overflygingen ble gjort for å legge press på den syriske presidenten, så Assad ville bistå i jakten på den kidnappede israelske soldaten.

Syrias president Basher Al-Assad

Leter etter soldaten
Israelske styrker har siden seint i går kveld utført flere bombeangrep og andre aksjoner på Gaza og Vestbredden. Flere broer og Gazas eneste kraftstasjon er bombet. Dermed er store deler av befolkningen på 1,4 millioner palestinere uten strøm.

I tillegg fortalte et øyenvitne til TV2 Nettavisen tidligere i dag at israelerne har tatt kontroll over flyplassen i Gaza.

Israelernes storoffensiv på Gaza vekker stor bekymring blant palestinerne som ser stridsvogner og soldater rykke inn i området.

- Vi er bekymret for at mange sivile kan miste livet dersom de israelske styrkene trenger langt inn på Gazastripen, sier politimannen Nahed Al-Zriri til TV 2 Nettavisen, på telefon fra Der Al-Balah på Gazastripen.

- Har det bra
TV2 Nettavisen pratet tidligere i dag med en talsmann for gruppen som holder den israelske soldaten fanget. Gruppen forsikrer at soldaten har det bra, men stiller harde krav til Israel for å løslate ham.

- Vi kommer ikke til å gi mer informasjon om den israelske soldaten Gilad Shavit før Israel løslater alle kvinner og mindreårige palestinere fra israelske fengsel, sier talsmannen for Ezzedine al-Quassam, Hamas væpnede fløy, Abu Obeida, til TV 2 Nettavisen.

- Har du møtt ham?

- Ja, han har det bra hos oss. Vi behandler fangene våre godt og utsetter dem ikke for tortur, slik Israel gjør med de palestinske fangene. Jeg vil ikke si mer enn dette, sier Obeida.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere