RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt på turister - en drept

Sist oppdatert:
En mann åpnet mandag ild mot en gruppe utenlandske turister Amman mandag. En er drept og seks ble såret.

En britisk turist er drept og seks personer ble såret, blant dem en politimann, da mannen åpnet ild. Hendelsen skjedde nær det romerske amfiteateret i sentrum av den jordanske hovedstaden, melder Reuters.

- Angrepet skjedde i dagslys, mens en gruppe med turister besøkte det populære romerske amfiteateret i sentrum av Amman, sier en anonym offentlig talsperson til AP.

Politiet overmannet pistolmannen på stedet og pågrep ham.

Jordan har vært rammet av flere terrorangrep mot vestlige borgere og stedene de ferdes. Det verste angrepet hittil skjedde i november 2005, da tre selvmordsaksjonister angrep hotell i hovedstaden. 60 mennesker ble drept.

Innenriksminister Eid al-Fayez sier at ofrene for mandagens skyting inkluderer briten som ble drept, samt to andre sårede britiske kvinner og den jordanske politibetjenten. I tillegg ble en nederlender, en australsk kvinne og en kvinne fra New Zealand såret.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere