RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt seg etter fergeulykke

(EPA)
Sist oppdatert:
Ti personer mistet livet da Richard Smith styrte fergen mellom Manhattan og Staten Island rett i brygga. Så flyktet Smith hjem og prøvde å ta sitt eget liv.

Minst ti personer mistet livet da Staten Island-fergen «Andrew J. Barberi» kolliderte med bryggen på Staten Island i New York onsdag ettermiddag. 42 passasjerer ble skadet.

Et medlem av mannskapet som stod like ved styrmannen da ulykken skjedde, forteller at styrmannen bannet, slo av fergens motor og rømte.

Skjøt seg
En time etter ulykken fant politiet styrmannen i sitt eget hjem ikke langt fra ulykkesstedet. Han hadde forsøkt å ta sitt eget liv. Smith hadde skutt seg selv i hodet med et luftgevær og skåret seg i håndleddene.

Smith ble ført til St. Vincent’s Medical Center, forteller politikilder til Newsday. En nabo forteller at Smith ble båret ut av huset på en båre, fulgt av sin kone og søster.

- Det er helt forferdelig. Han er en snill mann. En familiemann. Alt jeg kan gjøre er å be for dem, sier naboen Sherul Syverston. Hun sier også at politiet fortalte henne at han hadde forsøkt å ta sitt eget liv.

Det ene dekket ble fullstendig smadret i ulykken, som krevde ti menneskeliv.
Det ene dekket ble fullstendig smadret i ulykken, som krevde ti menneskeliv.


Avhører mannskapet
Det er fortsatt usikkert hva som var årsaken til ulykken torsdag ettermiddag amerikansk tid, da fergen var full av pendlere på vei hjem fra jobb. Myndighetene avhører hele mannskapet på 15, også styrmannen som rømte.

- Mannskapet blir etterforsket, intervjuet og testet for narkotika og alkohol, som er den normale prosedyren, sier ordfører i New York, Michael Bloomberg.

- Hele mannskapet er i live så vidt vi vet, så vi vil få den informasjonen vi trenger, sier han videre.

Stor fart
Noen vitner sier at ferjen syntes å holde for stor fart da den nærmet seg kaien. Andre sa at båten syntes å avvike fra kursen. Det var sterk vind da ulykken skjedde.

TV-bilder viste omfattende skader på ferjen og på kaien.

De fem ferjene som trafikkerer strekningen til Staten Island, frakter rundt 70.000 passasjerer per dag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere