RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skjøt skolebarn i Kina

Sist oppdatert:
16 ble skadd da en mann åpnet ild på en kinesisk barneskole onsdag.

En mann væpnet med hjemmelagde skytevåpen skjøt barn på en skole øst i Kina onsdag. Skolebarna var i ferd med å gjøre morgengymnastikk da angrepet skjedde. 16 ble såret før mannen flyktet, ifølge statlig kinesisk media. Ingen skal ha blitt drept, melder Associated Press (AP).

Politiet startet en klappjakt på angriperen i området Guangde i Anhui-provinsen onsdag, melder nyhetsbyrået Xinhua, ifølge AP. Mannen skal ikke ha blitt pågrepet onsdag.

Sju studenter ble brakt til sykehus med alvorlige skader etter angrepet på barneskolen i Niutoushan.

En lærer ved skolen mener mannen var en tidligere fange som bodde i byen.

- Jeg tror han gjorde dette for å få hevn mot samfunnet, sier læreren, som ville være anonym, til AP.

De mest alvorlig skadde elevene ble truffet i armene, beina og hodet, ifølge læreren. En av barna skal ha blitt truffet i lungene. To lærere skal ha blitt lettere skadd da de styrtet til for å hjelpe barna innendørs under angrepet.

Kina har blitt rammet av en rekke angrep på skoler i løpet av de siste to årene. De fleste angrepene har skjedd med kniv. Mentalt ustabile eller folk med hevnmotiv har som regel fått skylden. Minst tre barn har blitt drept og flere dusin skadet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere