Gå til sidens hovedinnhold

Skogbranner herjer i Hellas

To personer har mistet livet, og på ferieøya Poros ble folk evakuert.

Apollo er blant reiseselskapene som sender norske turister til Poros, ei øy på 30 kvadratkilometer med rundt 4000 fastboende. Flere innbyggere på Poros ble evakuert som følge av skogbrann. Apollo har 41 norske gjester på Poros denne uken, men avdramatiserer det hele.

- Brannen på Poros er slukket. Den berørte ett av våre hoteller, fordi brannmannskaper skulle fly over området. Fem gjester ble flyttet i noen timer, men det var ingen nordmenn blant disse. I dag er alt tilbake til normalen, og værmeldingen viser at hetebølgen går mot slutten, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo til Nettavisen.

På det greske fastlandet mistet to menn livet i en skogbrann. De to mennene på 36 og 42 år ble fanget i flammene idet de skulle forlate bilen sin utenfor byen Larissa. En tredje person som var i samme bil, kom seg ut av flammehavet i livet, melder AP.

En rekke skogbranner skaper problemer flere steder i Hellas, og greske myndigheter har bedt om å få låne brannslukkingsfly fra Italia og Frankrike for å bekjempe flammene.

En tidlig hetebølge har utløst de mange brannene. Sommervarmen har også tatt mange menneskeliv andre steder i Sørøst-Europa.

Det tørre været ser ut til å fortsette i Hellas torsdag, selv om temperaturen neppe stiger over 40 grader.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året