Skolebarn drept i Bagdad

Den amerikanske okkupasjonsstyrken i Irak bekrefter at det var barn blant de fire sivilistene som ble skutt og drept av amerikanske soldater nær Bagdad søndag.

25.04.04 16:19

–Jeg så et barn liggende på gaten med et skuddsår i nakken og et annet i siden. Han hadde ranselen sin på ryggen. Et kvarter senere kom slektningene hans og fjernet liket, forteller et øyenvitne til nyhetsbyrået Reuters.

Like før hadde en bombe eksplodert i veikanten da en amerikansk militærkolonne kjørte forbi. Flere øyenvitner hevder soldatene begynte å skyte på måfå, og drepte de fire barna, som alle skal ha vært rundt tolv år gamle.

USA bekrefter barnedrap
Flere andre skal ha blitt såret i episoden. To amerikanske soldater ble fjernet fra et av de militære kjøretøyene og hentet av sanitetspersonell.

En amerikansk militærtalsmann sier til Reuters at det oppsto en skuddveksling etter bombeeksplosjonen, og at irakiske sivile havnet i kryssilden. Han sier det var barn blant sivilistene som ble skutt, men vet ikke hvor mange som ble drept.

Leger drept
I byen Mosul i Nord-Irak ble to leger ble drept og ti andre ansatte såret da et sykehus ble utsatt for et rakettangrep søndag morgen. De to legene arbeidet i et laboratorium da de ble drept, ifølge en lokal polititjenestemann.

Under en time senere ble hotellet Ashour, som ligger i sentrum av Mosul, også truffet av en rakett. To ansatte ble drept og én annen person såret. Bygningen fikk store skader i eksplosjonen.

(NTB-Reuters-AFP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.