RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolebarn omkom i flystyrt

Sist oppdatert:
103 mennesker omkom da flyet deres styrtet ved Port Harcourt i Nigeria. 75 skolebarn var passasjerer om bord.

Syv mennesker som var om bord i flyet som hadde 110 passasjerer, overlevde. 60 av de omkomne er funnet så langt.

Det er nyhetsbyrået AP som melder dette lørdag ettermiddag. Flyet som har styrtet skal tilhøre det nigerianske flyselskapet Sosoliso Airlines.

Skolebarn
Foreldrene til de 75 skolebarna som var på vei hjem på juleferie fortviler på flyplassen. Det er ikke kjent om noen av skolebarna overlevde styrten.

Årsaken til ulykken er ikke kjent, men ifølge det nigerianske luftfartsverket skal det vært dårlig vær i området da flyet styrtet. Flyet styrtet rundt klokken 12.00 i formiddag lokal tid.

Andre på to måneder
Ifølge personer som var på stedet la både vrakdeler og lik spredd ut over et stort område. Flyulykken er den andre på bare syv uker i Nigeria. 22. oktober krasjet et fly utenfor Lagos, som er Nigerias største by. Den gangen ble 117 drept.

Nigerianske flyplasser har i det siste fått mye kritikk på grunn av sikkerhetsmangler. Tidligere i år kjørte et fly fra Air France inn i en skokk med kuer på Port Harcourts flyplass.

Flyselskapet Sosoliso Arilines ble startet så sent som i 1994.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere