RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skolebuss i Sverige deler inn elevene etter kjønn

FORDØMMER: – Jeg synes det er avskyelig, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven om den kjønnsdelte skolebussen.
FORDØMMER: – Jeg synes det er avskyelig, sier Sveriges statsminister Stefan Löfven om den kjønnsdelte skolebussen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Statsminister Stefan Löfven fordømmer den kjønnsdelte skolebussen ved en muslimsk friskole i Stockholm, der jentene må gå inn bakerst i bussen.

Det svenske dokumentarprogrammet «Kalle Fakta» avslører at elever i alderen seks til ti år i flere tilfeller har blitt delt inn etter kjønn på skolebussene til den muslimske friskolen Al Azhar i Vällingby vest i Stockholm.

Programmet har dokumentert flere tilfeller der jentene henvises til døra bak på bussen, mens guttene til døra lengst fram, ifølge svensk TV4.

– Jeg synes det er avskyelig. Det hører ikke hjemme i Sverige, sier statsminister Stefan Löfven.

– Her tar vi buss sammen, uavhengig om man er jente eller gutt, kvinne eller mann. Dette tyder på at vi har mer å jobbe med når det gjelder segregering, fortsetter Löfven.

Ifølge friskolens viserektor Roger Lindquist er det snakk om en feil.

– Det her er ikke noe som er kjent for skoleledelsen eller sanksjonert. Både rektor og jeg konstaterer at det har skjedd når vi ser bildene, men det er åpenbart ikke noe vi står bak, sier Lindquist.

Han opplyser at skolen skal undersøke hvorfor en av fritidslederne har organisert bussturene på den måten.

Friskolen Al Azhar.

Har du sett denne videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere