*Nettavisen* Nyheter.

Skremmende monstre fra fortiden

Foto: (Reuters)

Flere forhistoriske havmonstre er funnet langs Tokyos kyst. Se video.

11.04.07 18:57

Se video nederst i saken.

Kun én måned etter at en japansk fisker fanget en forhistorisk hai, har det dukket opp flere eldgamle skrekkmonstre ved Tokyos kyst.

Goblin-haien holder vanligvis til på 1200 meters dyp, og har fått navnet på grunn av sin store snute. Den ble først oppdaget på grunt vann utenfor Tokyos kyst i slutten av mars.

Haien er ikke uvanlig på dypt vann, men blir veldig sjelden sett i live. Dermed vet forskerne lite om haitypen.

Kun få dager før haien ble funnet, fanget fiskere en ål-lignende forhistorisk hai. Dermed er goblinhaien den andre forhistoriske dypvanns-haien som er funnet på én måned.

- Selv om vi ikke er sikre på hvorfor vi har funnet flere forhistoriske haier på så kort tid, så vet vi at slike haier har blitt funnet og fanget rundt Tokyos kyst siden gamle dager. Jeg tror at årsaken har med den geologiske formasjonen å gjøre, hvor vanndybden plutselig endrer seg fra grunt til dypt vann, sier en talsmann for Tokyo Sea Life Park.

Selv om den forrige haien døde like etter at det ble fanget, ble også goblinhaien lagt i en trykktank i et forsøk på å holde den i live. Også denne haien døde etter to uker i akvariet.

HTML EMBED

Se flere videoer her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.