*Nettavisen* Nyheter.

Skremmer med groteske bilder

Med nye groteske bilder hentet fra USA skal Ludvig Nessa få flest mulig abortmotstandere inn på Stortinget.

12.03.05 23:30

Klikk på bildet for å forstørre.

Ludvig Nessa har bestemt seg for å vinne abortkampen. De siste ukene har Nessa vært i USA for å lære av verdens mest ekstreme abortmotstander Greg Cunningham.

Med seg hjem har han virkemidler som får det til å gå kaldt nedover ryggen på de fleste.

- Denne bilen er en av fem vi holder på å utstyre med svære plakater med bilder av aborterte babyer. Vi konfronterer samfunnet med bildene og gjøre ugjerningene umulige å bagatellisere eller overse, sier Greg Cunningham til Magasinet på TV 2.

I to uker har Ludvig Nedda sugd inn kunnskap fra en av de mest kontroversielle abortmotstanderne I USA. Cunningham sammenligner abort med folkemord, og har rystet USA med sine dramatiske metoder.

Blodige foster under abortangrep, filmet i sakte film med klassisk musikk. Plakater fra Holocaust og 11. september som sammenligner dødstall med antall aborter. Eller et foster i skriket av Munch-versjon.

Skremmer med bilder
Bildene er brutale, og det er meningen sier Cunningham til TV 2.

- Abortbilder er opprørende fordi abort er opprørende. Vi vil at folk skal blir opprørt og føle ubehag, for når noe er så skrekkelig at du ikke klarer å se på det, bør det kanskje ikke være lovlig, sier Cunningham.

Og Ludvig Nessa er inspirert.

- Det at vi har brukt de fleste metodene hjemme i Norge før, men her rendyrker en på en måte bruken av store bilder og bilder av aborterte foster. Vi ha jo stort sett vist fine modeller av 12 uker gamle foster, og det jeg har lært er rett og slett at nå vil jeg prøve å få importert noen av disse svære bildene. Vi vil vise det norske folk hva abort egentlig er, at det er et folkemord og at det er noe helt forferdelig som skjer, sier Nessa.

Bildene har skapt oppsikt i USA. Nå vil Nessa bruke de samme bildene i Norge.

- Vi vil at det vi gjør i USA skal skje i andre land også, for vi bryr oss like mye om norske mødre og barn som amerikanske mødre og barn, sier Cunningham.

Vil inn på Stortinget
Til høsten stiller Nessa lister til stortingsvalget under tittelen «Abortmotstandernes liste». Og målet er klart:

- Målet er rett og slett å forandre folkeopinionen slik at vi får avskaffet abortloven, og dermed får slutt på den forferdelig praksisen. Vi håper vi kan få inn mange på Stortinget slik at det kan bli en skikkelig politisk kraft som kan bli sterk nok til å forandre på dette, sier Nessa.

Han frykter dramatiske konsekvenser dersom han ikke lykkes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag