Skremt i hjel av raner

Foto: (AP/Scanpix)

- Jeg vil ikke skade deg, lovet raneren da han brøt seg inn hos 79-åringen.

29.01.09 22:24

Larry Whitfield hadde akkurat forsøkt å rane en bank i Raleigh, North Carolina, USA. Fluktbilen hans hadde brutt sammen på veien og han forsøkte desperat å gjemme seg fra politiet.

Det første og beste gjemmestedet han fant var hjemme hos fembarns-mormoren Mary Parsell. Whitfield brøt seg inn i hjemmet til 79 år gamle kvinnen, som var alene hjemme.

Fikk hjerteattakk
Whitfield prøvde å berolige kvinnen da hun oppdaget han.

- Jeg vil ikke skade deg, sa han.

Deretter tvang han henne inn på soverommet hennes hvor hun måtte sitte i en stol. Men ganske snart begynte 79-åringen å føle seg uvel, og fikk et hjerteinfarkt.

Redd og stresset
Whitfield rømte fra huset da han fant ut at kvinnen var død. Hun ble senere funnet av sin ektemann, fortsatt sittende i stolen.

- Mary Parnell hadde fortsatt vært i live hvis Whitfield hadde overgitt seg til politiet i stedet, sier Calvin Shaw ved politiet i Gaston County til AP.

Rettsmedisineren har konkludert med at dødsårsaken var hjerteinfarkt, forårsaket av redsel og stress på grunn av innbruddet i hennes hjem.

Saken skal stilles for retten, og aktor vil tiltale Larry Whitfield for drap. Selv om Whitfield nekter for å rørt Mary Parnell, og selv om det heller ikke er noe som tyder på nettopp det, kan han likevel bli tiltalt for drap.

Vil tiltale raneren for drap
I 1982 ble en mann dømt for drap etter at han ranet en 64 år gammel mann, som fikk hjerteinfarkt under ranet.

- Whitfield brøt seg inn i huset hennes, kidnappet henne og la henne i et annet rom. Hun døde av hjerteinfarkt, og så skal han ikke bli straffet for det?, spør familiens advokat, ifølge AP.

Både Mary Parnells mann gjennom 59 år, hennes fire barn og fem barnebarn støtter alle aktors beslutning om å tiltale Whitfield for drap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag