RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skremt ut av likstank

Foto: DENIS SINYAKOV/Montajse (Scanpix)
Sist oppdatert:
Med to uker igjen til dommedag måtte sekten forlate hulen på grunn av råtne lik. SE VIDEO.

De ni gjenværende medlemmene av den russiske dommedagssekten som har tilbrakt seks måneder i en hule i påvente av dommedag, ble fredag tvunget til å forlate hulen på grunn av likstank, melder russiske medier.

Døde under oppholdet
Medlemmene fryktet å bli forgiftet av gassene som steg opp fra de to råtne likene i hulen, opplyser en lokal offentlig tjenestemann, Vladimir Provotorov, til nyhetsbyrået Interfax.

Likene tilhørte to av sektmedlemmene som døde under oppholdet i hulen.

Sektens leder, Pyotr Kuznetsov, har det siste halve året vært innlagt på en psykiatrisk klinikk sør i Russland. Han har flere ganger forsøkt å overtale tilhengerene sine til å forlate hulen.

Den selverklærte profeten har fortalt at sektmedlemmene gravde seg ned i hulen for å beskytte seg mot verdens ende, som ifølge sekten finner sted 28. mai i år.

- En av oss fikk en nattlig åpenbaring om at vi skulle redde oss selv ved å grave oss ned under jorden, sa Pyotr Kuznetsov til russiske medier i fjor.

Truet med kollektivt selvmord
De rundt 30 sektmedlemmene søkte tilflukt i hulen i november i fjor høst, og har hatt nok proviant til å klare seg gjennom hele vinteren, men likevel har medlemmene gradvis forlatt hulen i løpet av vintermånedene.

Hulen ligger under en bakketopp utenfor landsbyen Nikolskoye i Sør-Russland.

Medlemmene har tidligere truet med å begå kollektivt selvmord ved å sprenge gasstanker i luften dersom myndighetene forsøker å ta seg inn i hulen.


Video fra russiske NTV:


Du må ha siste versjon av Flash for å se videoen, last ned her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere