RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skrev postkort til Aung San Suu Kyi

Sist oppdatert:
Søndag fyller fredsprisvinner Aung San Suu Kyi 60 år - fortsatt i fangeskap. Fra Norge får hun hilsen fra Dalai Lama.

Det blir en hilsen fra en vinner av Nobels fredspris til en annen.

- Jeg håper du får mulighet til å feire din neste fødselsdag i frihet, står det på postkortet som Dalai Lama signerte under sitt norgesbesøk denne uken. Kortet er ett av flere tusen som sendes Aung San Suu Kyi i forbindelse med hennes 60-årsdag 19. juni skriver Den norske Burmakomité i en pressemelding. Det er de som står bak den norske delen av postkortkampanjen.

- Ber for henne
- Jeg ber alltid for Aung San Suu Kyi og håper hun blir løslatt snart, sa Dalai Lama da han besøkte Menneskerettighetshuset i Oslo.

Tibets åndelige og politiske leder fortalte pressen at han tidligere har korrespondert jevnlig med Aung San Suu Kyi. De siste to årene har imidlertid den demokratisk valgte lederen av Burma sittet i husarrest uten mulighet til å kommunisere med omverdenen.

Beundrer
- Hun er et menneske jeg beundrer veldig høyt for hennes mot og oppofrelse, sa Dalai Lama.

Han fikk Nobels fredspris to år før Aung San Suu Kyi, som mottok sin i 1991. Det er Den norske Burmakomité som står bak den norske delen av postkortkampanjen.

Daglig leder Vibeke Hermanrud i Den norske Burmakomité er ikke sikker på hvor mange av kortene som kommer fram, men tror aksjonen vil gi et tydelig signal til militærjuntaen om at de må løslate landets demokratisk valgte leder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere