RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Skrik» til salgs på internett

Sist oppdatert:
Spøkefugler har lagt flere «versjoner» av verdens mest ettersøkte maleri ut for salg hos netthandelen Ebay. Og budene strømmer inn.

Mist to personer hevder å ha det stjålne Munch-maleriet i hende:

En av dem er skotten David Nicholl, som maskert og iført et al-Qaida-inspirert antrekk poserer sammen med «Skrik» i annonsen på nettahandelen Ebay.

29 000 kroner
Siden søndag kveld har 21 personer lagt inn bud på maleriet, og det høyeste var mandag kveld på hele 1740 pund - rundt 29 000 kroner.

- Skotsk humor på sitt beste, humrer skotten som overfor TV 2 Nettavisen innrømmer at bildet som er til salgs, bare er en helt vanlig poster.

I annonseteksten står det imidlertid noe annet:

«Bestilt fra Norge tidligere i dag. Nå gir jeg deg sjansen til å kjøpe et av de mest ettersøkte bilder i verden. Ingen spørsmål vil bli stilt! Du vet du vil ha det, en slik sjanse får du ikke hver dag, så begynn å by», heter det her.

Nicholl har fått inn bud fra hele verden, og bildet vil være til salgs i ennå ni dager. Spøkefuglen har ingen forhåpninger om hvor mye bildet kan komme opp i.

- Originalen koster jo flere hundre millioner, men jeg er fornøyd uansett hva jeg måtte få, ler han.

I Oslo
Ebay-selgeren med brukernavn jeppythunder, har allerede fått inn 19 bud på maleriet. Det høyeste er på 27.166 kroner.

«Ok folkens, denne sjansen får du aldri igjen, så ikke nøl! Jeg selger Edvards Munchs originalmaleri «Skrik», ville ikke det sett fantastisk ut over peishyllen din?» skriver amerikaneren i annonsen.

Deretter følger en lang utredning om hvordan han og kameraten fikk fatt i bildet under en ferietur i Oslo. Maleriet blir for tiden oppbevart på hemmelig sted i Oslo, men kan ifølge selger bringes hvor som helst i verden.

Ebay hevder å være verdens største online markedsplass, og har rundt 40 millioner brukere.

Gis bort
Også på norske Finn.no tilbys Munch-malerier, men disse er gratis. Både «Skrik» og «Madonna» gis bort, og tilbyderen av sistnevnte skal ifølge annonsen allerede ha fått napp. Ikke overraskende viste kontaktnummeret giveren hadde oppgitt seg å ikke eksistere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere