*Nettavisen* Nyheter.

Skuddrama i svensk villa

Foto: (TV4)

Politiet har pågrepet to personer i forbindelse med den dramatiske skytingen i Sollefteå i Sverige.

30.01.08 15:46

Politiet i Sverige jakter på en mann på 185 - 190 centimeter med svart strikkelue og mørke klær. Nærmere 40 politimenn med hunder og politihelikopter, leter rundt Sollefteå nær Sundsvall, Expressen.se. To personer ble ved 12-tiden pågrepet i sentrum av Sollefteå i forbindelse med skytingen.

Dramaet startet onsdag morgen da en kvinne gikk ut for å hente avisen. Da hun kom tilbake i huset, sto en væpnet mann inne i villaen. En nabo forteller Aftonbladet radio at han tok hånd om kvinnen etter skytingen. Kvinnen fortalte da mannen hva som hadde skjedd.

Lasersikte
- Hun fortalte at hun kom tilbake til huset og der sto en mann med pistol og siktet på henne. Det var en pistol med lasersikte. Så skrek hun på sin mann som var nede i kjelleren. Han kom opp, fortalte mannen til Aftonbladet radio. Mannen sier at han da ikke helt vet hva som skjedde, men at det ble avfyrt to skudd. Kvinnen løp da til naboen etter hjelp.

Mannen, som er i 60-årene, er fraktet med ambulanse til sykehus. Han er en tidligere politiker i Sollefteå Ifølge avisen er han en lokalpolitiker.

Det er uklart hvor alvorlige skadene er, men de skal ikke være livstruende.

- Jeg ble overrasket, men nå er jeg lettet over at skadene ikke er livstruende, sier den lokale lederen i partiet mannen tilhørte.

Spor
Politiet fant tidligere onsdag spor i snøen som antydet hvor mannen har tatt veien. Det ble også funnet et håndvåpen ved et jernbanespor.

Politiet kjenner ikke motivet for skytingen, eller om det faktisk var lokalpolitikeren som var ment som offer. Ifølge naboer skal gjerningsmannen være ukjent for familien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag