Gå til sidens hovedinnhold

Skuddrama under julesalget

En kvinne ble drept, og seks andre skadd, da revolvermenn åpnet ild i en av Torontos mest trafikkerte handlegater.

Skytingen skjedde i Young Street i Toronto midt i en av de travleste handledagene i året. Folk strømmet til det årlige juleferie-salget da flere personer åpnet ild. To personer er arrestert, og et skytevåpen er beslaglagt.

- Etter det vi forstår så skjøt de rundt seg uten noe spesielt mål, sier talsmann for Toronto-politiet, Don Cole, til Reuters.

Nyhetsbyrået AP melder derimot at de to mennene skjøt mot hverandre. Kvinnen som ble skutt, var en tenåring som var ute for å handle sammen med sine foreldre.

En rasende politisjef Bill Blair sa følgende til pressen etter skytingen:

- Jeg er utrolig sint. Personer som er involvert i en slik voldsepisode bryr seg åpenbart ikke om andre. De har ingen følelser for andre, og de bryr seg ikke om sikkerheten til mennesker i denne byen. Det er ingen rasjonell forklaring på en slik handlemåte. Det er hårreisende, så ufølsomt, og en total respektløshet overfor liv og sikkerhet.

Den kanadiske byen Toronto er kjent som en trygg by i amerikansk målestokk, men i 2005 har det vært rekordmange drap som følge av skyting. I 2005 ble 52 78 drap i Toronto gjort med skytevåpen.

Statsminister Paul Martins parti er under press for å slå ned på volden i Canadas store byer, og har lovet forbud mot håndholdte skytevåpen hvis han vinner valget I januar.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?