*Nettavisen* Nyheter.

Skuespiller døde i brann

PER OSCARSSON spilte både teater, TV og film over hele Skandinavia. Foto: Nordisk film/NRK

Kjent, svensk skuespiller og hans kone døde i boligbrann.

05.01.11 21:31

Politiet bekrefter nå at det er skuespilleren Per Oscarsson (83) og hans kone Kia Östling (67) som døde i brannen i deres hjem ved Bjärka Långöna utenfor Skara natt til nyttårsaften.

Etter brannen fant politiet levninger til to personer i brannruinene, og obduksjonen viser at det er ekteparet som omkom i brannen.

- Vi har tatt fram tannkortene og det gikk å identifisere dem gjennom dem, sier etterforskningsleder Göran Johansson hos politiet i Västra Skaraborg til Aftonbladet.

Ingen av naboene oppdaget brannen, fordi vinden skal ha blåst i motsatt retning enn nabohusene.

Kjent skuespiller
Norske kinogjengere og TV-seere vil huske Per Oscarsson som Holger Palmgren i Stieg Larssons-filmene «Menn som hater kvinner» og «Jenta som lekte med ilden». Eller som gammel fisker i «Skjærgårdsdoktoren».

Oscarssons store gjennombrudd på film i Skandinavia var hovedrollen i Knut Hamsuns «Sult», regissert av danske Henning Carlsen.

Innsatsen ga Oscarsson prisen for beste skuespiller under Cannes-festivalen i 1966.

- Det er så ufattelig
Datteren beskrev den uvitende situasjonen, mens man ennå ikke visste om det var de to som var funnet død, som svært vanskelig.

- Det er så ufattelig. Det går egentlig ikke an å ta inn over seg. Jeg vil tro at de bare har reist på ferie, sa datteren Pernilla Östling Oscarsson til Aftonbladet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.