Gå til sidens hovedinnhold

Skulle skrive bok om Palme-drapet

Christer Pettersson hadde planer om å skrive en bok der han fortalte sannheten om drapet på Olof Palme. Nå svever han mellom liv og død i en respirator.

Christer Pettersson ble torsdag funnet med et ti centimeter langt sår i hodet og brudd på hjerneskallen på pleiehjemmet han har bodd de siste ukene.

Pettersson ligger bevisstløs i respirator på Karolinska universitetssjukhuset i Solna.

Ifølge vennen og skuespilleren Gert Fylking hadde Pettersson planer om å skrive en bok om Palme-drapet. Spørsmålet er om han noensinne vil kunne fortelle sannheten om drapet på Sveriges statsminister.

Lørdag var tilstanden hans fortsatt kritisk.

- Christer ville sette sluttstrek og skrive en bok. Han skulle fortelle og jeg skrive, sier Fylking til Expresssen.

- Christer sa at han ikke hadde så lang tid igjen å leve. Han ønsket å lette hjertet sitt. Han ville fortelle om livet sitt og Palme-drapet, fortsetter Fylking.

Pettersson var alene da han pådro seg hodeskaden. Personalet på pleiehjemmet tror han har falt, kanskje fordi han fikk et epileptisk anfall. 57-åringen som har hatt store rusproblemer, var svært svak da han kom til pleiehjemmet.

Statsminister Olof Palme ble skutt ned og drept på åpen gate i Stockholm sentrum 28. februar 1986. Hovedmistenkt har alltid vært Christer Pettersson. Han ble frikjent i Svea hovrätt i 1989, og svensk høyesterett avslo å ta opp saken mot ham på ny i 1997.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar