RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skylder på kuppmotstandere

Sist oppdatert:
Den thailandske kuppregjeringen gir politiske motstandere skylden for bombeaksjonene i Bangkok.

Soldater og politifolk ble satt inn over hele Bangkok tirsdag, mens tusenvis av folk på ferietur var på vei tilbake til den thailandske hovedstaden. Nyttårsaften ble byen rammet av en rekke bomber. Regjeringen gir tilhengere av den avsatte statsministeren skylden for angrepene, melder AP.

- Unngå folkemengder
Sikkerhetsstyrker voktet buss- og togstasjoner i tillegg til Bangkoks internasjonale lufthavn. Store folkemengder er ventet på den siste dagen i nyttårshelgen.

Norske myndigheter anbefaler nordmenn til å unngå større folkemengder, følge med i media og lytte til råd fra lokale myndigheter.

38 såret
Den militært støttede regjeringen gir tilhengerne av den tidligere statsministeren Thaksin Shinawatra skylden for angrepene nyttårsaften. Minst tre mennesker ble drept og 38 såret, blant dem ni utlendinger. Thaksin ble avsatt i et militærkupp 19. september.

De ni små bombene som eksploderte i Bangkok og omkringliggende områder fikk myndighetene i byen til å avblåse større feiringer, og skapte usikkerhet omkring Thailands stabilitet, økonomi og turistindustri.

Kupp
Bombeaksjonene satte punktum for et urolig år i Thailand, som har inkludert et kupp i september, og et stadig voldeligere muslimsk opprør i sør. Men regjeringen har mer eller mindre utelukket at opprørsgruppene i sør står bak eksplosjonene i Bangkok.

Ingen har foreløpig tatt på seg skylden for bombeaksjonene, men regjeringen fokuserer på støttespillere til det tidligere regimet. Ingen har blitt navngitt, og det har ikke blitt lagt frem beviser. Thaksin nekter for at han er involvert.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere