RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: - (Afp)

Skylder på Mossad for haiangrepene

Sist oppdatert:
Offisiell, egyptisk tjenestemann hevder Israels etterretningstjeneste Mossad kan ha utplassert livsfarlige haier i Rødehavet.

Den siste tiden har feriestedet Sharm el-Sheik i Egypt blitt rammet av en rekke haiangrep. Tre russere og en ukrainer er blitt skadet i ulike haiangrep på feriestedet, og en tysk kvinne (70) ble drept i angrep denne helgen.

Nå antyder en egyptisk offisiell tjenestemann at haiangrepene kan skyldes et plott som er iverksatt av den israelske etterretningstjenesten Mossad.

- Kan ikke utelukke det
Den offisielle tjenestemannen mener Mossad kan ha utplassert hai i farvannet i det populære feriestedet for å skade den egyptiske turistnæringen, melder Reuters.

- Det som blir sagt om at Mossad plasserer ut livsfarlige haier for å ramme turistindustrien i Egypt kan ikke utelukkes, men det trengs mer tid for å kunne bekrefte dette, sier guvernør i Sinai, Mohamed Abdel Fadil Shousha, til Reuters.

Egypt har tidligere anklaget Israel for problemer innen narkotika- og våpensmugling, i tillegg til at Israel blir beskyldt for å støtte medier som omtaler Egypt i et negativt lys.

- Mange rykter
Ifølge en dykkerekspert i Sharm el-Sheikh er haiangrep svært sjeldent i området, og lokale eksperter er overrasket over at så mange turister er blitt angrepet i løpet av så kort tid.

- Egypt er full av rykter, og det er vanskelig å vite hva man skal tro, sier dykkerinstruktør ved CFun Divers Center i Sør-Sinai, Gasser Mohamed, til Reuters.

- Jeg legger merke til at det er mye hai i sjøen, og reduksjonen på antall tunfisk som følge av overfiske, ser ut til å forårsake angrepene, sier han.

Les også: - Jeg har aldri følt en slik redsel

De mange haiangrepene i Rødehavet har skapt en rekke rykter om at det er én blodtørstig hai som har fått smaken på menneskekjøtt, noe som ikke er blitt bekreftet.

Men de hyppige angrepene kan likevel sammenlignes med filmklassikeren Haisommer, som handler om en populær badestrand på USAs østkyst som ble utsatt for en rekke dødelige haiangrep over en kort tidsperiode.

Den britiske kvinnen Ellen Barnes (31) var i vannet sammen med sin fem år gamle datter og fire måneder gamle sønn rett før angrepet på 70-åringen skjedde. Barnes var vitne til det horrible haiangrepet og sier haien forårsaket voldsomme bevegelser i vannet som kunne sammenlignes med en vaskemaskin.

- Haien slet og rev i denne stakkars kvinnen, og jeg klarte så vidt å holde hodet over vann i den krappe sjøen, sier hun til The Sun..

Farget rødt
Videre forteller hun at vannet ble farget rødt som følge av alt blodet.

- Og svømmeren skrek om hjelp på engelsk. Jeg fikk frysninger nedover i ryggraden, sier Barnes.

Den 70 år gamle kvinnen ble etter hvert reddet i land av en livredningsvakt, men livet sto ikke til å redde. 70-åringen hadde fått revet av deler av armen sin og låret sitt i angrepet, og ble det første dødelige offeret i haiangrepene som rammer det populære feriestedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere