RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Skyldig i drap

Foto: Nick Ut (AP)
Sist oppdatert:
Musikkprodusenten Phil Spector er funnet skyldig i drapet på skuespilleren Lana Clarkson.

Musikkprodusenten Phil Spector (69) må trolig tilbringe det meste av sine gjenværende år i fengsel etter at han ble funnet skyldig i drapet på skuespilleren Lana Clarkson.

Spector ble mandag funnet skyldig i forsettlig drap på Clarkson, som han møtte på en nattklubb i februar 2003.

Ikledd dress med et jakkemerke der det sto «Barack Obama rocks» ble han umiddelbart påsatt håndjern og satt i fengsel etter at kjennelsen ble lest opp.

Der blir han sittende til 29. mai da straffeutmålingen er klar. 69 år gamle Spector kan vente seg minst 15 års fengsel, i verste fall får han en livstidsdom.

Det er brakt på det rene at Clarkson døde av et skudd fra Spectors pistol, men 69-åringen har hele tiden hevdet sin uskyld.

Skutt i hodet
Spector sto bak en rekke av de mest populære poplåtene fra 1960- og 1970-tallet, og er opphavsmannen bak produksjonsteknikken som blir kalt Wall of Sound.

Forsvarsadvokaten til Phil Spector, Bradley Brunson, hevder at Clarkson tok sitt eget liv.

Clarkson jobbet som en vertinne på VIP-klubben House of Blues da hun traff Spector natten hun døde som følge av et pistolskudd gjennom hodet.

Enig til slutt
Spectors privatsjåfør, brasilianeren Adriano De Souza, var et sentralt vitne i saken. Han kjørte Spector og Clarkson hjem til Spectors hus, og morgenen etter hevder De Souza at Spector kom ut av huset og innrømmet drapet overfor ham.

Ved to tidligere anledninger har juryene ikke maktet å komme til enighet, men mandag sto juryen i Los Angeles Superior Court samlet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere