RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AP

Skyldig i seks drap

Sist oppdatert:
Mannen som er dømt for å ha drept en person i Virginia i snikskytterangrepene 2002 er dømt for enda seks dødsfall i Maryland.

Fire timer brukte juryen på å avgjøre at John Allen Muhammad (45) var skyldig i alle drapstiltalene mot ham.

I 2002 mistet til sammen ti personer livet i tilsynelatende tilfeldige snikskytterangrepe i området rundt Washington i USA. Tre ble såret. Angrepene skapte panikk i området rundt Washington i flere uker, i en periode landet var preget av terrorangrepene 11. september 2001, og brevene med miltbrannbakterier som tok livet av fem mennesker senere samme år.

Muhammed er dømt til dødsstraff for dommen i Virginia. I rettssaken i Maryland har han vært sin egen forsvarer. Han sier at han er lurt og urettmessig anklaget.

Aktoratets stjernevitne i rettssaken i Maryland var 21 år gamle Lee Boyd Malvo, som var Muhammads protesjé. I løpet av rettssaken har Muhammed flere ganger referert til Malvo som sin «sønn».

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere