*Nettavisen* Nyheter.

Skylte kona ned i do

Den thailandske legen trodde han kvittet seg med alle bevis.

Legen Wisut Boonkasemsanti er dømt til døden etter at han ble kjent skyldig for å ha drept sin kone, partert liket og skylt det ned i do, skriver den thailandske nettavisen The Nation.

Wisut har akseptert dommen.

Kranglet med kona
Wisut og kona Phassaporn jobbet som gynekologer på Chulalongkorn-universitetets medisinske fakultet. I 2001 ba Wisut om skilsmisse etter at kona beskyldte ham for å ha et forhold til en av pasientene sine. De to skal ha kranglet om fordelingen av det de eide i fellesskap.

Da kona plutselig ble borte i februar 2001, ble mistanken rettet mot ektemannen, men det var ikke mulig å finne bevis mot ham.

Fant rester i septiktanken
Saken tok en ny vending da politiet fant rester av menneskekjøtt i septiktankene til en sovesal inne på Chulalongkorn-universitetet, og også på Sofitel Hotel i Bangkok, der Wisut bodde en periode i februar 2001. Da DNA-tester viste at restene tilhørte Phassaporn, falt ny mistanke på Wisut.

Etter at det også ble bevist at gynekologen hadde kjøpt sterke sovepiller og fått et trykkeri til å lage et falskt brev fra kona der hun ber om fri fra jobben, ble han dømt for drap i 2003. Nå har høyesterett dømt legen til døden for drapet.

Advokat ba legen om tilgivelse
Phassaporns far Chote Wattanachet var til stede i retten, og takket gråtende for dommen.

- Takk, alle sammen, sa Chote til retten ifølge The Nation.

I en uvanlig gest ba Chotes advokat Weerasak Chotiwanich den dødsdømte om tilgivelse for sin rolle i å sørge for at han blir henrettet.

- Han sa ingenting, men han gjorde en håndbevegelse. Så jeg tror han har tilgitt meg, sa Weerasak, som understreket at han bare gjorde jobben sin.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.