RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Skyskraper er enebolig

Sist oppdatert:
Verdens dyreste bolig blir like svimlende som prisen.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Indias rikes mann Mukesh Ambani nøyer seg ikke med å ha bena få meter fra jorden når han, kona Nita og tre barn skal gå i den øverste etasjen i sitt kommende hjem.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Forbes blir ikke dette bare et av verdens mest ruvende hjem, men det blir også verdens dyreste. Prislappen er intet mindre enn to milliarder dollar, eller om lag ti milliarder kroner etter dagens kurs.

Ekstra stor romfølelse
Og boligen er ikke som andre hjem. Den er nemlig en skyskraper i finansdistriktet i Mumbai, som for tiden er under konstruksjon. Høyden vil være som en skyskraper på 60-etasjer, men vil faktisk bare inneholde 27 etasjer med ekstra stor takhøyde.

Der det er plass til egen helikopterlandeplass, treningssenter, seks etasjer med parkering, en egen etasje for kino og underholdning, en gjesteleilighet i glass og en helseklubb som strekker seg over to etasjer.

- Når Ambani-residensen er ferdig i januar, etter en fire år lang prosess, vil den bli 168 meter høy med 37.100 kvadratmeter areal, skriver Forbes.

På høsten i fjor annonserte avisen Times of India Ambani til ikke bare å være Indias rikeste, men også verdens rikeste mann med en formue på 63,2 milliarder dollar.

Les mer her: Verdens rikeste er fra India

Forbes på sin side estimerte Ambanis formue til å være på 43 milliarder dollar og verdens femte rikeste da de i mars lanserte sin rikingliste.

Mektig arv
Den ekstreme økonomiske eksplosjonen som India har hatt de siste årene har også ført til at børsen i Bombay har mangedoblet seg. Og verdiene til Ambani har eksplodert den siste tiden. Det var først den 26. september i fjor at Ambani passerte stålmagnaten Lakshmi Mittal som Indias rikeste person.

Mukesh Ambani kontrollerer tre selskaper, deriblant Indias mest verdifulle selskap Reliance Industries hvor han eier 50.98 prosent av aksjene. Dette selskapet ble grunnlagt av Mukesh far Dhirubhai Ambani i 1966.

Reliance har håvet inn på petrokjemikalier, som er kjemikalier fremstilt av naturgass eller råolje.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Foruten Reliance Industries kontrollerer Ambani også Reliance Petroleum og Reliance Industrial Infrastructure.

Brødrekrangel
Selv om Mukesh er verdens rikeste mann er han stadig vekk i stridigheter med sin bror Anil. Han er også styrtrik og leder Indias nest største selskap Reliance Communications.

Det indiske brødreparet kjempet i en lengre periode om rikdommene etter faren Dhirubhai Ambanis død om kontrollen i familiebedriften, før moren deres fikk forhandlet frem en avtale i 2005.

Men tross avtalen har brødreparet siden hatt flere småkrangler som har endt i rettsapparatet. Kranglingen har åpenbart ikke preget selskapenes børsverdi, som har steget jevnt og trutt og gjort guttene mye rikere nå enn da kranglingen begynte.

Les også: Milliardærenes familiefeider

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere