RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Paul Chiasson (Pa Photos)

Skytedrama etter valg i Quebec

Sist oppdatert:
To personer skutt og såret da separatister feiret valgseieren.

Montreal (NTB-Reuters): To personer er skutt og såret utenfor et lokale i Montreal hvor separatistiske Parti Quebecois var i ferd med å feire seieren i valget i provinsen Quebec i Canada.

TV-stasjonen RDI viste bilder av en mann med rifle som ble pågrepet av politiet utenfor bygningen. Bak bygget så det ut til å ha brutt ut brann.

Lederen for Parti Quebecois (PQ), Pauline Marois, ble brått hentet fra scenen av livvaktene sine idet hun talte til partifellene. Etter en stund kom hun tilbake og forklarte at det hadde oppstått problemer knyttet til sikkerheten.

Foreløpige resultater etter valget tirsdag, tyder på at Marois vil kunne danne en mindretallsregjering i Quebec. Dermed settes det strek for De liberales styre, som har vart i ni år.

Marois blir den første kvinnelige regjeringssjefen i den hovedsakelig fransktalende provinsen. PQ ønsker å løsrive Quebec fra Canada, men det ligger ikke an til noen folkeavstemning om selvstendighet i nær framtid. Meningsmålinger viser at kun en av tre innbyggere i Quebec ønsker å løsrive seg fra resten av landet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere