RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slakter britisk terror-arbeid

Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Interpol mener britenes terrorforebyggende arbeid ikke hører hjemme i dette århundret.

Etter de feilslåtte terrorangrepene i Storbritannia i slutten av forrige måned har det foregått en intens jakt på involverte personer over hele verden. Den internasjonale politiorganisasjonen Interpol, med 186 medlemsland, anklager nå britene for manglende samarbeid.

- Vi har ikke fått ett navn, ikke ett fingeravtrykk, ikke ett telefonnummer, ikke én adresse, ingenting fra Storbritannia om de siste terrorforsøkene, sa Interpols generalsekretær Ronald Noble i et intervju med BBC. Noble mener at britenes vegring mot informasjonsdeling kan gjøre at potensielle terrorister går fri.

- Feil århundre
- Mitt syn er at Storbritannias anti-terrorist-arbeide er i feil århundre, sa Noble.

Noble anklager også Storbritannia for å ikke systematisk sjekke identiteten til utenlandske gjester mot en liste med syv millioner stålne pass. Ifølge Noble er det en klar forbindelse mellom stjålne pass og al Qaeda-relatert terrorisme.

- Kun et fåtall land sjekker passnumrene til reisende mot Interpols liste over stjålne og tapte reisedokumenter som har 15 millioner dokumenter, inkludert mer enn syv millioner pass. På den andre siden sjekker alle land bagasjen vår for å se om vi har med oss vannflasker eller annen væske. Disse prioriteringene virker feilplasserte, skriver Noble i et åpent brev på Interpols hjemmeside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere