Gå til sidens hovedinnhold

- Slapp av, jeg er her, sa han og døde

Sjef Hemant Karkare i antiterrorpolitiet roet ned folkemengden utenfor sykehuset. Deretter gikk det veldig galt.

To dager etter at terroristene gikk til angrep i Mumbai, kjemper politi og militære fremdeles for å slå ned angrepet.

FÅ FULL OVERSIKT: Her er terrordøgnet

Over 155 mennesker er bekreftet drept i angrepet. Blant disse er flere politifolk som kjempet mot terroristene.

Onsdag kveld Mumbai-tid ble sjefen for antiterrorpolitiet i Mumbai drept i kamp. Journalisten Kiran Tare fra lokalavisen DNA forteller den dramatiske historien.

Nedenfor kan du se kart over stedene omtalt i denne artikkelen.

Roet ned folkemengden
- Jeg ankom sentralstasjonen ved 22.50 tiden (18.20 norsk tid) for å dekke angrepet der. Minutter senere ankom Karkare iført hvit skjorte og grå bukser.

- Slapp av. Jeg er her nå, sa sjefen for antiterrorpolitiet og ba journalistene om å holde seg på trygg avstand.

Den 54 år gamle politisjefen tok på seg hjelm og skuddsikker vest. Deretter entret han jernbanestasjonen.

- En halv time senere hørte vi skudd i rask rekkefølge. Skuddene kom fra Cama og Albless sykehus.

Journalist Kiran Tare tok seg mot sykehuset men ble stoppet utenfor Metro cinema. Der ble han stående i 10 minutter og høre skuddene fra sykehusområdet.

Ble beskutt
- På dette tidspunktet lærte vi at Karkare hadde konfrontert terrorister sammen med politiinspektør Ashok Kamte og konfrontasjonsspesialist Vijay Salaskar.

Klokken 00.40 (20.10 onsdag kveld norsk tid) så de et utrykningskjøretøy forlate sykehuset. Det var terrorister som brukte bilen til å unnslippe. En av terroristene skjøt mot folkemengden som sto utenfor.

- Jeg fikk glimt av en terrorist med gevær i hånden. Jeg så rundt meg og så en person skutt i nakken. Fem minutter etter kjørte en politibil etter terroristene.

Senere kom informasjon om at Karkare, Kamte og Salaskar hadde blitt skadd i kampen. Journalist Tare reiste deretter til luksushotellet Taj Mahal der terrorister de siste døgnene har drept over 50 mennesker. På veien fikk han høre at Karkare hadde blitt drept.

Artikkelen fortsetter under bildet

Fanget i terrorhotell
Nettavisen skrev torsdag om Tares kollega, Preeti Acharya, som snek seg innenfor sperringene ved Taj Mahal for å følge terrorkampen på nært hold. Hun kom i skuddild mellom terrorister og politi. I sjette etasje krøp hun sammen i en gang mens terroristene skjøt rakettdrevne granater mot politiet. En politimann som skulle redde henne, flyktet istedenfor med tårer i øynene.

LES: - Politimannen gråt og stakk av

Fredag forteller avisen hvordan det gikk med kvinnen.

- Mens jeg skalv av frykt forsto jeg at politimennene hadde forsvunnet. Tilstedeværelsen av en nysgjerrig tilskuer og fotografen (Lorenzo Tugnoli) hjalp ikke. En ny eksplosjon skadet tilskueren som nå forsto hvor farlig situasjonen var.

- Det var først da brannvesenet ankom og beveget seg inn i hotellet og gjester begynte å skrike om hjelp fra rommene sine at vi fant veien ut, forteller hun. Da hadde det gått fem timer fra hun entret hotellet.

Kart over steder nevnt i artikkelen over.

HTML EMBED
Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar