Gå til sidens hovedinnhold

Slår ring rundt Arafat

Palestinerne er rasende over at Israel har vedtatt å utvise Yasser Arafat, og tusenvis har samlet seg rundt presidentens hovedkvarter i Ramallah for å beskytte ham.

Den israelske regjeringen vedtok torsdag å «i prinsippet» deportere Yasser Arafat fra hans hovedkvarter på Vestbredden. Samtidig skrev den israelske avisen Jerusalem Post på lederplass at Arafat måtte drepes.

Samtidig tok israelske soldater oppstilling rundt Arafats ruin av et hovedkvarter i Ramallah.

Folkemengde rundt Arafat
En store palestinsk folkemengde har samlet seg rundt Arafats kontorer for å beskytte den 74 år gamle presidenten mot deportasjon fra Israel.

En smilende Arafat takket for støtten fra trappen av bygningen, omgitt av livvakter og med israelske skarpskyttere postert i en bygning bare 300 meter unna.

- Mine elskede, dere er et modig folk. Abu Ammar blir her, sa Arafat og brukte sitt nom de guerre.

- Det er dere som har makt til å møte denne trusselen fra Israel, sa Arafat til folkemengden.

Advarsler
Israel har fått advarsler fra alle hold mot å deportere Arafat. EU har uttrykt sin bekymring, mens Egypts president Hosni Mubarak sier at Arafat er viktig for fredsprosessen.

Også fra USA blir Israel advart.

– Vårt syn på dette er ikke endret. Arafat er ikke bare en del av problemet, han er også en del av løsningen. Vi finner derfor Israels beslutning lite hjelpsom, lød kommentaren fra det amerikanske utenriksdepartementets talsmann Richard Boucher, ifølge NTB.

Reklame

Black weekend: Salgene fortsetter - Her får du oversikten du trenger