RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slår tilbake mot kritikken

Sist oppdatert:
Forsvarsminister Kristin Krohn Devold slår tilbake mot kritikken av pengerotet i Forsvaret, og har ingenting imot å stille opp til ny høring i Stortinget.

Lørdag ble det klart at Krohn Devold kan bli innkalt til ny høring i Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité, som vil vite mer om pengerotet i Hæren i 2004.

Imøtegår kritikken
Forsvarsministeren avbrøt vinterferien i Hemsedal for noen timer for å imøtegå kritikken som har økt i styrke de siste dagene fra Stortinget og befalsorganisasjonene. Hun er særlig provosert over antydningene om at hun satte munnkurv på hærsjefen etter at pressekonferansen om den kritiske granskingsrapport ble avlyst torsdag.

- Ikke munnkurv
- Jeg har ingenting imot å besvare ytterligere spørsmål fra Stortinget. Det er en anledning til å få fram nye, gode svar. Jeg er opptatt av å få fram saklig og korrekt informasjon, sier Krohn Devold til NTB.

- Det har vært påstander som har vært direkte feilaktive. Blant annet at jeg har blandet meg inn i pressekonferansen torsdag. Det er selvsagt ikke korrekt. Jeg griper ikke inn i indre anliggender, og setter selvsagt ikke munnkurv på hærsjefen, sier Krohn Devold til TV 2 Nyhetene.

Uavklarte spørsmål
Krohn Devold er irritert over påstandene om at det er oppstått strid mellom henne og forsvarsledelsen om selve nedbemanningsprosessen i Forsvaret. Det er blant annet vist til brev fra Generalinspektøren i Hæren, som høsten 2003 advarte mot konsekvensene av nedskjæringene i Forsvaret.

- Det som er korrekt, er at vi etter en innledende brevveksling kom fram til at det var uavklarte spørsmål om selve beregningsgrunnlaget for nedbemanningen. Så satte vi oss ned og diskuterte oss fram til enighet, sier Krohn Devold til NTB.

Vil ikke trekke seg
Forsvarsministeren er ikke i tvil om at innstrammingen i Forsvaret har vært riktig. Og selv om hun har vært gjennom en tøff tid, så har ikke Kristin Krohn Devold vurdert å trekke seg som forsvarsminister.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere