*Nettavisen* Nyheter.

Slåsskamp om «Baby 81»

Ni kvinner hevder de er mor til «Baby 81», den lille gutten som overlevde flodbølgen. Onsdag ble det slåsskamp på sykehuset.

02.02.05 22:04

Den lille babygutten overlevde flodbølgen 2. juledag i fjor, etter å ha blitt revet ut av armene på sin mor. Gutten har etter hvert blitt midtpunktet i katastrofens mest omtalte omsorgssak. Ni ulike kvinner har påstått at de er guttens mor.

Murugupillai og Jenita Jeyarajah er imidlertid de eneste som formelt har krevd foreldreretten. De hevder dokumentene som viser at gutten er deres sønn, forsvant i flodbølgen.

Onsdag avgjorde en singalesisk rett at paret må gjennomgå en DNA-test for å bevise at de virkelig er babyens foreldre. Paret ble rasende over avgjørelsen og stormet sammen med sine tilhengere direkte til Kalmunai-sykehuset, melder AP.

- Gi oss babyen vår, skrek Jenita Jeyarajah etter å ha banet seg vei inn til sykehusets barneavdeling og inn til det lille avlukket hvor gutten ligger.

Kvinnen knelte fortvilet foran sykepleierne og bønnfalte dem om å få ta med seg barnet hjem. Sykepleierne måtte til slutt rive barnet ut av Jenitas armer.

Ektemannen Murugupillai truet med å ta sitt eget liv hvis han ikke fikk barnet, og to menn måtte gripe inn for å hindre ham i å svelge ett hvitt pulver.

Paret og to medhjelpere ble arrestert og holdt tilbake av politiet en kort stund. De ble så sluppet fri i påvente av en høring torsdag.

12. januar kom en rettslig avgjørelse om at ekteparet Jeyarajah skulle få den midlertidige omsorgen for barnet, men sykehuset nektet fordi den lille gutten fortsatt trengte medisinsk tilsyn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.