RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Slik ble Bobby (10) torturert

(Göteborg polisen)
Sist oppdatert:
Stefaren og moren kledde av Bobby, bar ham ut i vinterkulden, mishandlet ham og skuffet snø over ham.

Moren til drepte Bobby har i politiavhør forklart at sønnen ble torturert daglig i en måned. Onsdag offentliggjorde svensk politi bilder fra åstedsbefaringer. Se politiets rekonstruksjon her.

Strømtortur
Ifølge tiltalen mot moren og stefaren ble den handikappede gutten utsatt for strømtortur, slag med vedkubber og andre former for ydmykelse før han døde.

Bobby bodde med sin mor (30) på stefarens gård i Malmbäck fra tidlig i fjor høst. Overgrepene mot gutten skal ifølge moren ha begynt i midten av desember, da stefarens sesongarbeid var over og han gikk hjemme døgnet rundt.

Stefaren nekter selv for å ha deltatt i mishandlingen, og legger all skyld på Bobbys mor. 39-åringen innrømmer imidlertid å ha vært vitne til overgrep moren begikk, og at han var med på å dumpe liket av gutten i en sjø utenfor Jönköping.

Både moren og stefaren er nå tiltalt for drap, eventuelt legemsbeskadigelse med døden til følge. Ifølge morens forklaringer døde Bobby i sengen sin etter blant annet å ha blitt fastbundet, sittet på og gravd ned i snøen.

- Systematisk
Moren har i politiavhør beskrevet hvordan gutten systematisk ble torturert og straffet. Noe motiv for grusomhetene har ifølge Aftonbladet ikke kommet frem.

Et eksempel fra perioden mellom jul og nyttår var da Bobby tisset på seg mens han satt på en stol. Stefaren ble sint, tvang gutten ned på knærne og presset Bobbys ansikt ned på stolsetet.

- Han ba meg holde i hodet. Etterpå hentet han teip, og teipet Bobbys hode fast. Siden lot vi ham ligge der en stund, sier moren i avhøret.

Beruset
Bobbys mor og stefar skal ha vært beruset den aktuelle kvelden, på samme måte som ved mange tidligere og senere tilfeller da Bobby ble torturert.

Moren sier i avhør at hun deltok i de fleste av overgrepene mot Bobby.

- Jeg protesterte en gang, men da sa han [stefaren] til meg: Vil du også bli behandlet på denne måten?

Hønsebur
Da Bobby og moren flyttet til stefaren i Malmbäck var 10-åringen først redd for dyr. Til slutt ble hønsehuset til stefaren Bobbys eneste tilfluktssted. Ved en anledning fant moren sønnen sin sammenkrøpet i en fôrsekk av papp, melder Aftonbladet.

- Han sa at han ikke ville sove i samme hus som oss. At han ville sove der i stedet, har moren forklart i avhør med svensk politi.

Slept ut
Når moren og stefaren ba Bobby reise seg og bli med inn i huset nektet han først. Sammen slepte de ham ut derfra etter armene.

29. januar ble gutten meldt savnet. 16. februar ble moren og stefaren pågrepet, mistenkt for drap. Dagen etter fant dykkere et lik i en innsjø sør for Jönköping. Svenske rettsmedisinere har slått fast at det var den savnede tiåringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere