*Nettavisen* Nyheter.

Slik blir din nye flyreise

Kampen om kundene vinnes ikke bare gjennom billige flybilletter, og nå er det ikke bare førsteklasse som får litt ekstra luksus.

06.01.07 17:28

(SIDE2): Passasjerene vil gjerne at flyturen går raskt unna og da er det underholdning og mat som gjelder. Tidsfordriv er noe de fleste flyselskapene satser på i året som kommer og tilbudet vil gjelde alle passasjerene.

Video-on-demand
Hos Continental Airlines, det eneste flyselskapet med en direkte flyrute mellom Oslo og New York, har de nå installert video-on-demand. Dette tilbudet er å finne om bord på deres førsteklasse i samtlige av flytypen Boeing 757, men fra sommeren vil systemet også bli montert i økonomiklasse.

Dette underholdingstilbudet gir passasjerene muligheten til å velge mellom 25 filmer, 25 tv-program og 50 musikkutgivelser.

- Når kabinpersonalet har aktivert systemet, kan man se hvilken film eller høre den musikken man måtte ønske akkurat når man vil, skriver selskapet i en pressemelding.

Systemet gir deg nå muligheten til å spole fremover og bakover i filmen eller musikken. Skal du en tur på do, er det bare å ta en pause i visningen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Dette er en fornuftig investering. Våre passasjerer ønsker et fleksibelt underholdningstilbud om bord, og vi har med dette stryket vår konkurransekraft ytterligere, sier direktør Mark Bergsrud i Continental Airlines.

Bruk iPod'en
Mulighetene for strømtilførsel til passasjerenes pcer er også under utvikling. Det samme gjelder for å integrere iPod'en til underholdingstilbudet på flyet. Apple opplyste allerede i november at de hadde gjort en avtale med seks forskjellige flyselskap om å få dette tilbudet på plass.

I tillegg til Continental Airlines gjelder dette United Airlines, Delta Air Lines, Emirates, KLM og Air France. Ditt eget utvalg med musikk og filmer kan bli en realitet allerede til sommeren, melder AP.

Sunnere mat
Også mat er et tilbud som friskes opp. Snacks fylt med kaloribomber blir byttet ut med næringsrike tilbud.

- Nøkkelen er å tilby det forbrukeren ønsker. I klartekst forklarer de oss at de vil ha et sunnere alternativ og vi følger dette opp, sier markedssjef i United, Dennis Cary.

For de som er villig til å betale er det heller ikke slutt på luksusen. Mat og underholdning er vel og bra, men det er på sitteplassen fintfolk skal kjennes.

Klikk på bildet for å forstørre.

Flere flyselskap har denne høsten annonsert at de vil satse mer på de som betaler mest for flyreisen. Førsteklasse skal bli mer behagelig enn det allerede er.

Søvn er luksus
Investeringer for flere hundre millioner dollar skal gjennomføres det kommende året. Kanskje ikke så rart, når de fremste setene i flyet står for nærmere 40 prosent av selskapenes inntjening, ifølge ABC News.

Folk som betaler nærmere 50.000 kroner for tur over Atlanterhavet vil gjerne være utvilt når de kommer frem til et viktig forretningsmøte. For denne summen betaler også reisende for et privatliv. På førsteklasse er det liten sjanse for at en uheldig medpassasjer har sovnet inn på ditt sete og sikler på klærne dine.

En ekstrem førsteklasse dukker nå opp hos flere av de største selskapene. For flere år siden begynte British Airways med seter som legges helt ned og benyttes som seng. Nå kommer de med et nytt og bedre tilbud - en seng som er 25 prosent bredere og 1,8 meter lang.

Singapore Airlines har også behagelige senger, men er du ikke trøtt så kan kanskje en av 100 mulige filmer friste, presentert på en 23 tommers skjerm.

Les mer om ferie og reise her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.